Opis
FUNKCJE:
– Szeroki zakres pomiarowy:
Brix: 0 – 85%
Index refrakcji: 1.3200 – 1.5000
– Zapisuje do 1100 wyników.
– Transfer danych do PC komunikacją podczerwieni.
– Możliwość wyświetlania wyników Indexu Refrakcji,
Kompensacji temperatury IR, Brix % itp.
– Możliwość wyboru automatycznego zapisu i automatycznego wysyłania danych.
– Wbudowane trzy różne tabele konwersji sacharozy Brix, HFCS42, HFCS55.
– Dane mogą być konwertowane na zdefiniowane przez użytkownika, a urządzenie może być używane jako miernik stężenia.
POMIAR PRÓBKI:
Nanieś płyn próbki na pryzmat RA-130 lub zanurz pryzmat w cieczy próbkowanej.
-Pomiar przez naniesienie próbki na pryzmat.
-Pomiar przez zanurzenie pryzmatu w próbce.
–Funkcja komunikacji:
Standardowym wyposażeniem do transmisji danych jest Port podczerwieni (IrDA v 1.2).
– Wyświetlacz:
Wszystkie informacje pokazywane na graficznym wyświetlaczu LCD.
– Zastosowania RA-130:
Pomiar stężenia sacharozy w sokach owocowych, miodach i dżemach. Pomiar Brix w napojach, pomiar Brix w płynnych przyprawach, kontrola koncentracji w płynnych próbkach farmacji oraz medycyny.